17 de ago. de 2017

TORROÑA (OIA)

XIV EDICIÓN GASTRONÓMICA DE CARNE DE POLDRO

Domingo día 20 de agosto de 2017, a partir das 12:00 h.



Infogauda / Torroña


 O domingo día 20 de agosto de 2017, no lugar de Torroña, na parroquia de Burgueira (Oia), celebrarase a XIV edición gastronómica da carne de poldro. 

 No evento - organizado pola Asociación Virxe do Rosario, de Torroña, coa colaboura da Deputación de Pontevedra - veciños e visitantes poderán degustar carne de poldro criado na Serra da Groba, carne de tenreira asada, callos, empanadas, orella, e varias sobremesas a prezos populares.

 Da preparación desas viandas ocuparase o veterano cociñeiro Manuel Alonso Lea e seu equipo, o cal é toda unha garantía de que o éxito está garantido.

 Como ven sendo costume, haberá unha carpa no torreiro de Torroña.

 A XIV edición gastronómica da carne de poldro será amenizada pola Charanga Va k Pinta.

 Dese xeito tódalas persoas que o desexen, poden achegarse a Torroña e disfrutar de unha celebración gastronómica que xa é unha cita ineludible no calendario festivo na nosa Comunidade, na que se exalta un producto - a carne de poldro -, que ademais de moi saborosa tamén é moi sana, polo que é moi apta para todos, mesmo para o consumo infantil. 

 Compre salientar que a carne de poldro presenta unhas cualidades moi interesantes: é moi tenra, fácil de dixerir, ten un alto contido en ferro, menor contido en grasa, maior riqueza en glucóxeno e valor proteico,... 

 E se ademais lle engadimos que a preparan con patacas do país, chícharos, zenoria e pemento morrón, a carne de poldro é un producto gastronómico óptimo.

Ningún comentario:

Publicar un comentario